SBR doet mee aan Startup in Residence challenge 2020

26-11-2019

SBR vernieuwing heeft bij Startup in Residence 2020 een challenge uitgeschreven om een innovatieve oplossing te vinden die de ondernemers gemak, inzicht en overzicht biedt ten aanzien van het uitwisselen van hun gegevens met de overheid.

Ondernemer aan het stuur

Ondernemers delen op verschillende momenten bedrijfsgegevens met de overheid (zoals de KvK en het CBS), maar kunnen niet makkelijk per overheidsinstantie aangeven welke bedrijfsinformatie meekomt - het is meestal alles of niets, zoals de gehele jaarrekening. Ook kan een ondernemer de beschikbare data niet op zo’n manier inzetten, dat het zijn eigen bedrijf ten goede komt en beschikt hij niet over ondernemersgegevens van anderen, die interessant zijn voor benchmarks of analyses. Een goede oplossing vergroot dan ook de actualiteit van de uitgewisselde informatie, zowel voor de ondernemers als de overheidsinstanties. Om die reden is een challenge uitgeschreven en worden startups opgeroepen om een innovatieve oplossing voor het probleem te vinden.

Over Startup in Residence

Het Startup in Residence programma verbindt start- en scale-ups met uitdagingen in het publieke domein. Doel is dat startups of scale-ups met een oplossing of werkend prototype komen.

Meer informatie

Op 12 december vindt er een informatiebijeenkomst plaats over deze challenge. De uiterlijke deadline voor de aanmelding is 17 januari.

Kijk op de website van Startup in Residence en de pagina ‘Ondernemers aan het stuur’ voor meer informatie.