REST-koppelvlak in SBR?

05-08-2020

Zou het REST-protocol als basis voor een koppelvlak het eenvoudiger maken voor nieuwe partijen om op SBR te kunnen aansluiten? In een experiment kan beproefd worden of gegevens via een REST-koppelvlak aangeleverd kunnen worden.

Een koppelvlak maakt communicatie tussen verschillende systemen mogelijk. De zogeheten Representational state transfer (REST) koppelvlakken maken applicaties en gegevens over het Internet op een laagdrempelige manier beschikbaar voor andere applicaties. Heeft een REST-koppelvlak wellicht ook toegevoegde waarde voor SBR?

Complex met waarborgen
Een REST-koppelvlak dat voldoet aan de kaders van SBR zal in ieder geval voorzien moeten worden van extra waarborgen, zoals authenticatie en het veilig verzenden van vertrouwelijke gegevens. Dat maakt de toepassing van REST technologie een stuk complexer dan men in eerste instantie verwacht. Daarom lijkt het dus dat een REST-koppelvlak, met alle waarborgen die benodigd zijn binnen SBR, het niet eenvoudiger maakt voor nieuwe partijen om aan te sluiten op SBR.

Wilt u experimenteren?
Bent u echter geïnteresseerd om te experimenteren met een REST-koppelvlak in de context van SBR? Neem dan contact op met Jon Butter via jon.butter@logius.nl. Uw ervaring is zeer waardevol voor de volgende ontwikkelingsstappen in communicatie, veiligheid en techniek.