3 juli lancering paper: De overheid als partner bij datadelen

29-06-2020

Digicampus heeft in samenwerking met het programma 'SBR Vernieuwing' van Logius onderzoek uitgevoerd naar datadeling en de rollen die overheden daarin kunnen spelen. Het resultaat is een paper die een overzicht biedt van de onderdelen van datadelen, de relevante documenten en visies van bestuurders en experts.

Meld je aan voor de lancering op vrijdag 3 juli.

Datadeling is een bekende ontwikkeling, zoals benadrukt door Staatssecretaris Raymond Knops: "Het delen van gegevens buiten de overheid is een nieuwe ontwikkeling". Er is nog veel nodig om deze ontwikkeling te laten slagen. Niet alleen op technisch gebied, maar ook op bestuurlijk, juridisch, organisatorisch en ethisch gebied moeten we nog onderzoeken, experimenteren en leren.

Overheid als datapartner

Onder de missie: 'De overheid transformeren van datasilo naar datapartner' heeft Digicampus in samenwerking met het programma SBR Vernieuwing onderzoek uitgevoerd naar datadeling en de rollen die overheden daarin kunnen spelen. Het resultaat is een paper die een overzicht biedt van de onderdelen van datadelen, de relevante documenten en visies van bestuurders en experts.

Aanmelden

Benieuwd naar de resultaten? Tijdens de lancering zoomen Nitesh Bharosa, Christian Verhagen, Chantal van der Wijst en Wendy van Donge in op de belangrijkste resultaten en conclusies. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor deze lancering op 3 juli van 15.00 tot 16.00 uur via deze link.