Consistente Presentatie versie 1.3.2 formeel door SBR Beraad bekrachtigd

25-07-2018

De Consistente Presentatie specificatie beoogt om alle gebruikers van een XBRL-document in staat te stellen om een consistent, voor mensen leesbaar beeld te vervaardigen van de gestructureerde gegevens in XBRL formaat. Hierbij maakt de Consistente Presentatie (CP) nadrukkelijk gebruik van de definities die in de Nederlandse Taxonomie zijn opgenomen, en voegt daarbij ook een aantal afspraken toe om een XBRL jaarrekening te presenteren.

De juiste toepassing van de CP regels leidt ertoe dat verschillende softwareprogramma’s een vergelijkbare output produceren bij het visualiseren van een XBRL instance document; oftewel een consistente presentatie.

De SBR Consistente Presentatie specificatie wordt toegepast binnen SBR verantwoordingsketens inzake jaarverantwoordingen, waaronder het deponeren van een jaarrekening bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Gebruik Consistente Presentatie versie 1.3.2 vanaf NT13 formeel bekrachtigd

De Consistente Presentatie versie 1.3.2 is formeel door het SBR Beraad bekrachtigd. Deze versie van de Consistente Presentatie specificatie, versie 1.3.2, is bedoeld voor het renderen van verantwoordingsrapportages die zijn opgesteld met behulp van de relevante entrypoints vanaf de NT13. De toepassing van deze specificatie voor entrypoints uit de NT12 is toegestaan, maar niet verplicht. De entrypoints uit de vorige versie (versie 1.3.1) kunnen dus nog gebruikt worden.

Test Suite voor CP1.3.2

Voor stakeholders is de testsuite (zip-bestand) beschikbaar gesteld zodat ze kunnen onderzoeken hoe hun applicatie tot een consistente rendering komt. De testsuite bevat, waar mogelijk, per regel één of meer voorbeelden van de rendering op basis van de Consistente Presentatie specificatie.

 

Documenten

SBR Consistente Presentatie Specificatie v1.3.2 (PDF document | 1012 kB)
Test-suite-cp-132 (ZIP bestand | 632 kB)

Zie ook

SBR wiki voor meer informatie omtrent de CP