Blog: 'Hoe lang bouwen we al vrijstaande gebouwen?'

30-11-2018

Naar aanleiding van zijn gastcollege aan de Vrije Universiteit van Amsterdam schreef Herman Limburg, Teamleider KD productontwikkeling, het volgende blog.

'Hoe lang bouwen wij al gebouwen?' Was één van de vragen die ik stelde aan 75 studenten van de masteropleiding ‘Digital Business and Innovation’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Doel van dit gastcollege was om de agenda van de digitale overheid toe te lichten en Logius als werkgever te profileren.

 Onder de noemer ‘Building the digital society in an ever changing world’ nam ik de studenten mee in de digitalisering van onze samenleving en de complexiteit hiervan. Hoe wij als Logius alle mensen in de samenleving, ook mensen met een beperking, betrekken door bijvoorbeeld samen te werken met de stichting Lezen & Schrijven. En dat wij onze software ontwikkelen middels de Agile-methode, zodat wij sneller kunnen reageren op veranderingen in onze omgeving en deze naar wens kunnen leveren. Dit sprak de studenten, gezien de vele vragen en opmerkingen, zeer aan.

Inmiddels hebben zich al enkele studenten gemeld die hier hun afstudeerstage en/of hun scriptie willen maken. Overigens bouwen wij al ongeveer 7000 jaar vrijstaande gebouwen en pas ongeveer 80 jaar computers en ICT-systemen. En toch is vorig jaar in Eindhoven een parkeergarage ingestort, ondanks alle ervaring. Clou van dit verhaal? ICT is een relatieve jonge tak van sport waarin wij als mensheid nog veel te leren hebben.

Heb je naar aanleiding van het blog van Herman een vraag? Neem dan contact op met minke.posthumadeboer@logius.nl