Begin vandaag met testen: Alfaversie NT14 KVK beschikbaar op preproductie

20-05-2019

Logius heeft de NT14 alfaversie van KVK beschikbaar gesteld op preproductie. De alfaversie is eerder beschikbaar gesteld zodat ketentesten al aan het begin van de ontwikkeling van een nieuwe taxonomie plaatsvinden.

Eerder testen

Sinds 2018 is het proces van het testen van de KVK taxonomie aangepast. Voorheen startte de marktconsultatie bij de bètaversie van de taxonomie. Marktpartijen wilden echter meer tijd om te testen en daarom heeft SBR besloten daar gehoor aan te geven. Vanaf de alfaversie kan er nu gelijk begonnen worden met testen. Daarbij hebben partijen ook langer de tijd om te testen. Gebruik deze tijd dus goed en start vandaag zodat onvolkomenheden vroegtijdig herkend en opgelost kunnen worden.

Alfaversie taxonomie

U vindt de alfaversie NT14 KVK onder Documentatie Nederlandse Taxonomie. Het bestand is te vinden door bij stap 1 te kiezen voor ‘Kamer van Koophandel’ en bij stap 2 voor ‘Jaarverantwoording 2019’.

Onderdeel van de besluitvorming is de marktconsultatie. U kunt tot 19 juli feedback geven door contact op te nemen met het Servicecentrum van Logius.

Een bevinding kan doorgegeven worden door bij betreft te kiezen voor ‘Standard Business Reporting’ en bij u wilt voor ‘Een wens indienen’. Graag in het vak ‘Omschrijf u wens’ benoemen dat het een bevinding over de SBR NT14 KVK alfa (ten behoeve van gegevensuitwisseling) betreft.

Een vraag kan doorgegeven worden door bij betreft te kiezen voor ‘Standard Business Reporting’ en bij u wilt voor ‘Informatie of advies opvragen’. Graag in het vak ‘Omschrijf u melding’ benoemen dat het een vraag over de SBR NT14 KVK alfa (ten behoeve van gegevensuitwisseling) betreft.